Kinderpostzegelactie met Donald Duck

Voor de 74e editie van de Kinderpostzegelactie, eind volgende maand, slaat Kinderpostzegels de handen ineen met de bekendste eend van Nederland: Donald Duck.

‘Het vrolijkste weekblad’ bestaat dit jaar zeventig jaar in Nederland en dat wordt gevierd op de postzegels van 2022. Hoofdredacteur Ferdi Felderhof van Donald Duck: “Deze kinderpostzegels zijn echt de kers op onze jubileumtaart. We zijn als redactie erg trots dat Donald Duck en zijn familie op de kinderpostzegels pronken. Er zijn maar weinig jeugdbladen die door meerdere generaties gelezen worden. Dat familiegevoel en het geluk van kinderen willen we ook op deze postzegels laten zien.”

De Kinderpostzegelactie gaat dit jaar van start op woensdag 28 september. Tijdens de actieweek (t/m woensdag 5 oktober) komen 140.000 basisschoolkinderen in actie. Naast de kinderpostzegels met Donald Duck verkopen de kinderen dit jaar onder andere shoppers met Donald Duck en speciale kinderpostzegels-pleisters in felle kleuren aan de deur.

Donald Duck op de Kinderpostzegels

Met de opbrengst van de Kinderpostzegelactie 2022 wil Kinderpostzegels kinderen die dat nodig hebben wind mee geven. Sommige kinderen kunnen zich door persoonlijke omstandigheden moeilijk concentreren, of hebben weinig zelfvertrouwen. Hierdoor lukt het ze niet om het beste uit zichzelf te halen. Kinderpostzegels helpt deze kinderen bijvoorbeeld met individuele coaching of een training voor meer zelfvertrouwen en motivatie.

Plaats een reactie