Kennismaken met vernieuwd stripmuseum in Groningen

Binnenkort opent het vernieuwde Stripmuseum in Groningen haar deuren onder de naam Storyworld: ‘hét Nederlands museum voor strips, animatie en games’. Tijdens de Groninger Museumnacht op 7 september krijgt het publiek alvast een voorproefje.

“Eenmaal binnen, kun je aanschuiven bij workshops animeren, striptekenen en nature based illustrations”, belooft de organisatie. “Maak je eigen vrolijke gifjes, je eerste stripfiguur of een jolige stop-motionfilm. Kortom, ga zelf aan de slag met alle bouwstenen en aspecten van strips, games en animaties.”

Zelf aan de slag in Storyworld

Vijftien jaar lang toonde het Nederlands Stripmuseum aan de Groningse Westerhaven hoogtepunten uit het heden en verleden van de Nederlandse stripwereld. Begin maart 2019 ging het museum dicht om zich voor te breiden op de verhuizing naar het nieuwe Forum-gebouw.

Het Forum is “een opvallende gebouw, dat met zijn scherpe lijnen als een moderne monolith afsteekt tegen de historische binnenstad, is 45 meter hoog, telt tien verdiepingen én een dakterras. Het gebouw bestaat uit twee ’torens’, een west- en een oosttoren, die kriskras verbonden worden door roltrappen. Beide torens hebben dichte delen en open pleinen. In de dichte delen vind je de expozalen, filmzalen, de multifunctionele zaal en Storyworld.”

Omdat Storyworld nog niet open is op 7 september – het Forum gaat op 29 november open voor het publiek – ben je tijdens de Museumnacht welkom bij de pop-up locatie: het Groninger Forum, Hereplein 73.

Plaats een reactie