Kaartje op de mat dankzij digitalisering

De digitale mogelijkheden om elkaar kaartjes en brieven te sturen zijn in de decembermaand aanzienlijk vaker gebruikt. Er werden bijvoorbeeld zeven keer meer fotokaartjes in de PostNL-app gemaakt dan in december vorig jaar.

Het sturen van een kaartje wordt steeds makkelijker gemaakt, ook voor mensen die bijvoorbeeld niet naar de winkel kunnen of willen. “De wereld van post staat niet stil en wij bieden volop digitale oplossingen voor het ontvangen en versturen van post. Mooi om te zien dat digitalisering ook zorgt voor dat fijne kaartje op de mat”, stelt Resi Becker, directeur Mail Nederland van PostNL.

De digitale postzegelcode schrijf je gewoon op je kaart

Het postbedrijf maakte eerder bekend dat sinds de lockdown meer dan 14 miljoen kaarten en brieven per dag werden bezorgd. Steeds vaker wordt hiervoor gebruikgemaakt van de digitale oplossingen. Zoals de digitale postzegelcode, de 9-cijferige postzegel die je online koopt en gewoon opschrijft: “Ruim 590.000 gebruikers verstuurden een kaartje met zo’n postzegelcode, tegen zo’n 210.000 in december 2019.” Daarnaast is de fotokaart veelvuldig gebruikt voor het versturen van kerst- en nieuwjaarswensen.

Plaats een reactie