Kaartje met kerst voor velen ‘onmisbaar’

Bijna twee derde van de Nederlanders is van plan dit jaar kerstkaarten te versturen. Voor bijna 40 procent is een kaartje zelfs onmisbaar tijdens de feestdagen.

Kaartjes naar broers of zussen en vrienden of vriendinnen zijn daarbij het populairst. Dat blijkt uit een onderzoek dat PostNL liet uitvoeren onder ruim 1.000 Nederlanders van 18 jaar en ouder.

De komende periode is traditiegetrouw de drukste van het jaar voor het postbedrijf van PostNL: “Per dag bezorgen we normaal gesproken zo’n 8 miljoen brieven. Rond de feestdagen zijn we erop voorbereid om dagelijks bijna 11 miljoen stuks post te kunnen bezorgen.”

(beeld: Hallmark)

Ruim 75 procent van Nederlanders krijgt bij het ontvangen van een kaartje een goed gevoel. Dat blijkt in deze periode hard nodig, want 1 op de 8 mensen geeft aan zich eenzaam te voelen rond de feestdagen. We versturen een kerstkaart vooral om te laten weten dat we aan iemand denken tijdens de feestdagen, zo blijkt uit het onderzoek. Opa en oma verdienen sowieso altijd een kaartje met de kerst, vindt zo’n 65 procent van de ondervraagden.

Wenskaarten

Plaats een reactie