Kaarten per post als ‘lichtpuntje in moeilijke tijd’

“Om te laten weten dat we aan elkaar denken in deze moeilijke tijd worden er veel kaarten verstuurd”, merkt PostNL, dat dan ook grote drukte meldt in de bezorging van pakketten en post.

Er zijn inmiddels al verschillende initiatieven waarbij gratis kaarten worden aangeboden. Zo stelt de online kaartenwinkel Greetz ook de komende week nog dagelijks 5.000 kaarten beschikbaar. En in Schiedam bedacht grafisch ondernemer Mathieu Levens de actie ‘Een kaartje voor …‘.

Die actie is bedoeld voor ouderen, zieken en zorgverleners. Mensen kunnen de kaarten, die via supermarkten gratis worden verspreid, niet adresseren aan een specifiek persoon, legt Levens uit, “want ze worden willekeurig verspreid. En dat is juist het idee. Het moet niet uitmaken wie de kaart ontvangt, want alle ontvangers hebben zo’n lichtpuntje nodig.”

Gratis kaarten voor ouderen, zieken en zorgverleners

Doordat mensen thuis blijven en winkelketens de deuren sluiten is het aantal online bestellingen sterk gestegen, stelt PostNL: “Het gemak van online winkelen is nu veranderd in een noodzaak om aankopen te doen bij webshops.” Het bedrijf maakte eerder bekend de bezorging van post en pakketten zoveel mogelijk voort te zetten: “Dit zorgt er immers voor dat mensen zoveel mogelijk thuis kunnen blijven. Dat ouderen en kwetsbare groepen in onze samenleving in contact blijven met hun naasten.”

Wenskaarten

Plaats een reactie