Jubileumeditie Bouquet-reeks: deel 4.500

Bij uitgeverij Harlequin verschijnt op 1 augustus ‘Overspoeld door hartstocht’: deel 4.500 uit de langlopende Bouquet serie.

Harlequin werd in 1949 opgericht door de Canadees Richard Bonnycastle. “Zo vlak na de oorlog ziet hij dat er veel vraag is naar goedkope paperbacks, en hij besluit in dat gat te springen. Als naam voor zijn uitgeverij kiest hij Harlequin, naar de clown en meesterverteller uit de commedia dell’arte”, legt de uitgeverij uit.

In het begin beperkt Harlequin zich nog tot het uitgeven van betaalbare herdrukken, maar na verloop van tijd concentreert de uitgeverij zich steeds meer op het romantische genre. In Nederland verscheen in 1975 het eerste deel in de Bouquet-reeks: Eiland van beloften. Tegenwoordig verschijnen elke maand acht nieuwe verhalen.

Sinds 2015 is Harlequin Holland onderdeel van HarperCollins Holland. Moederbedrijf HarperCollins Publishers is naar eigen zeggen de op een na grootste boekenuitgever voor consumenten ter wereld, met vestigingen in 18 landen. Het bedrijf brengt jaarlijks zo’n 10.000 nieuwe boeken uit, in ruim 30 talen, en heeft een papieren en digitale catalogus met meer dan 200.000 titels.

De jubileumeditie Overspoeld door hartstocht bevat drie nieuwe verhalen en belooft alvast “Oosterse verlokking, Italiaanse extase en Spaanse passie”.

Boeken

Plaats een reactie