Jubilerende Volkskrant blikt terug met digitale edities

In oktober bestaat de Volkskrant 100 jaar. Om dat te vieren brengt de krant vier speciale digitale edities uit met terugblikken op ‘de eeuw van de Volkskrant’.

“Vooral in het laatste kwart van die eeuw is er spectaculair veel veranderd in de dagbladjournalistiek”, stelt Corinne van Duin, chef redactie Crossmedia bij De Volkskrant. “In het bijzonder door de komst van internet en de daarmee samenhangende technologische ontwikkelingen. Gedurende het grootste deel van haar leven was de Volkskrant louter verkrijgbaar op papier, en ook als 100-jarige is die papieren krant nog een krachtig medium. Maar de krant van vandaag is zoveel meer dan dat.”

Digitale revolutie

Dankzij de digitale revolutie verschijnt de Volkskrant nu ook in andere vormen en via andere platforms, zoals de smartphone, iPad of desktop, en op sociale mediakanalen. De eerste digitale jubileumspecial in de serie van vier edities (van zondag 4 juli) geeft volgens Van Duin ‘de schitterende gevolgen’ van de grote transitie in de dagbladsector goed weer. “Ze staat volledig in het teken van nieuwe journalistieke vertelvormen. Een speciale Digitale Editie met de mooiste producties van onze redactie Crossmedia.” De special bevat onder andere audio, animaties, video en interactieve elementen.

Fragment van de digitale jubileumspecial

Bekijk hier de eerste Digitale Jubileum-special.

Kranten

Plaats een reactie