Jubilerende Holland America Line geëerd met gouden postzegel

Sinds de oprichting 150 jaar geleden heeft de Holland America Line miljoenen mensen vervoerd, van landverhuizers tot passagiers die een luxe cruise maken. Vanwege het bijzondere jubileum geeft PostNL een speciale gouden postzegel uit.

Op de gouden postzegel ‘Holland America Line 150 jaar’ staat een illustratie van twee markante schepen uit de geschiedenis van deze scheepvaartmaatschappij. ‘Links is het nieuwste cruiseschip te zien, de ‘Rotterdam’ (7) uit 2021, rechts het eerste stoomschip, de ‘Rotterdam’ (1) uit 1873.

Juiste detaillering

De postzegel is ontworpen door grafisch ontwerper Frank Janse uit Gouda. “Het zijn grote schepen waarop veel gebeurt”, zegt Janse. “De opgave is dan de juiste details te kiezen. Zo zie je onder de schoorsteen van de ‘Rotterdam’ (1) zwarte rondjes. Dat waren in het echt de ramen in de kajuitonderbouw van de stoompijp. Ook de passagiersdekken op de ‘Rotterdam’ (7) zijn sterk vereenvoudigd weergegeven, net als het ankergat en de patrijspoorten.”

De postzegel met 24-karaats goud is in een oplage van slechts 1000 stuks vervaardigd. PostNL levert de postzegel inclusief een luxe bewaardoos met certificaat van echtheid. De prijs bedraagt € 50,00.

Gouden postzegels

PostNL geeft gouden postzegels uitsluitend uit ter gelegenheid van bijzondere jubilea en andere speciale herdenkingen en altijd in een beperkte oplage. Eerder verschenen onder meer de gouden postzegels ‘Prinses Amalia 18 jaar’, ‘350 jaar Rembrandt’, ‘Willem Alexander’, ‘Máxima’, de serie ‘Einde van de Tweede Wereldoorlog’, ‘Nijntje 65 jaar’, de cassette ‘Oranje in Goud’ en de serie ‘Hugo de Groot’.

Plaats een reactie