Joost Swarte ontwerpt Print Pakt Live 2017

De internationaal befaamde tekenaar en ontwerper Joost Swarte tekent dit jaar voor het ontwerp en de inrichting van Print Pakt Live 2017 tijdens de Dutch Design Week (21 tot en met 29 oktober) in Eindhoven.

Print Pakt debuteerde vorig jaar overtuigend op de Dutch Design Week (DDW): ruim 15.000 bezoekers maakten er kennis met de kracht van het grafische product en zijn creatieve makers. Om dat succes te prolongeren en verder uit te bouwen heeft Print Pakt de veelzijdige grafisch ontwerper – en groot printliefhebber – Joost Swarte uitgenodigd de lijnen voor de editie van 2017 uit te zetten.

Vlnr. Alex Kunst, Joost Swarte en Jord Noorbeek bij de Yksi Black Box in Eindhoven

De vormgeving en inrichting van Print Pakt Live 2017 is daarmee in goede handen. Joost Swarte is niet alleen internationaal befaamd om zijn tekeningen en strips in ‘klare lijn’ stijl (een benaming die hij bedacht voor de tekenwijze van Kuifje-tekenaar Hergé): hij ontwerpt ook letters, tentoonstellingen, meubilair, muurschilderingen  en zelfs gebouwen. Zo werd het Haarlemse theater De Toneelschuur naar zijn tekening gebouwd en stond hij mede aan de basis van het ontwerp en de inrichting van het Hergé-museum in het Belgische Louvain-la-Neuve.

Swarte werkt voor het Print Pakt-project nauw samen met zelfstandig ontwerper Jord Noorbeek. Ze brachten onlangs in gezelschap van Mr Print Pakt (Alex Kunst) alvast een bezoek aan de Yksi Black Box, de centrale DDW-locatie in Eindhoven waar Print Pakt Live dit jaar opnieuw zal plaatsvinden.

 

 

Plaats een reactie