Jarige Donald Duck presenteert Zwembandt van Rijn album

Ter gelegenheid van de 85ste verjaardag van Donald Duck op 9 juni en het ‘Jaar van Rembrandt’ presenteren het vrolijke weekblad en het Rijksmuseum de allereerste ‘Donald Duck Kunstcollectie’. Daarin bevinden zich onder andere het Zwembandt van Rijn album, een legpuzzel, verjaardagskalender, notitieboekje en een kaartenmapje.

De producten in de Donald Duck Kunstcollectie zijn geïnspireerd op die van het Rijksmuseum en op het topstuk ‘De Duckwacht’. Dit schilderij, gebaseerd op De Nachtwacht, is in 1981 geschilderd door Harry Balm, kunstschilder en voormalig vormgever van Donald Duck Weekblad. Andere topstukken die terugkomen in de producten zijn de schilderijen ‘Willem van Eiranje’, ‘De Zwarte Tulp’, ‘Michiel de Snuyter’, ‘Gans Hals’ en ‘Kenau Simonsdochter Kwakkelaar’.

Donald Duck met 'De Duckwacht' (links) in het Rijksmusem
Donald Duck met ‘De Duckwacht’ (links) in het Rijksmusem

 

Taco Dibbits, directeur van het Rijksmuseum, vertelt: “Ik vind het ontzettend leuk dat we Donald Duck als speciale gast mogen ontvangen in het Rijksmuseum. We zijn daarnaast heel erg dankbaar dat we ook nog 16.000 exemplaren van het Zwembandt van Rijn album kunnen uitdelen via de voedselbank.”

Samenwerking

Al sinds 2013 werken het Rijksmuseum en Donald Duck Weekblad regelmatig samen. In de loop der jaren zijn er inmiddels vijf speciale Rijksmuseum Donald Duck edities ontwikkeld. Dit jaar is deze samenwerking uitgebreid met een extra dik album met Rembrandt verhalen én met de lancering van een vrolijke kunstcollectie.

Plaats een reactie