Jaarverslag KVGO 2013 verschenen ‘Print Pakt’

Tijdens de Ledenraad op 21 mei in Soest overhandigde manager branchevernieuwing van het KVGO Bram ter Beek een exemplaar van het Jaarverslag 2013 van de vereniging aan Oscar Jager, mede-initiatiefnemer van de campagne ‘Print Pakt’. Het verslag staat in het teken van Print Pakt en biedt een overzicht van alle activiteiten van de vereniging in 2013.

“Was 2012 een jaar van scherp bijsturen, in 2013 ging het gas er vol op.” Dat zegt KVGO-directeur Fons Bakkes in het jaarverslag. “Het KVGO besteedde weinig tijd aan interne zaken, maar des te meer aan het ondersteunen van de leden. ‘Het barstte van de activiteiten.”

Bram ter Beek (links) en Oscar Jager
Bram ter Beek (links) en Oscar Jager

“De conjuncturele crisis is zelfs na bijna vijf jaar nog niet voorbij. We zitten met onze bedrijfstak al zo’n vijftien jaar midden in de turbulentie van structurele veranderingen. Het monopolie op het verspreiden van informatie met behulp van drukwerk is in die vijftien jaar ondergraven door de komst van nieuwe, digitale mediavormen. Opeens moeten we aantonen dat drukwerk communiceert. Wellicht vreemd na zes eeuwen bewezen succes, maar dat zijn de feiten. Zowel het aantal bedrijven als het aantal mensen dat in onze branche werkt, daalde opnieuw met zo’n tien procent.

 

> KVGO

Plaats een reactie