Jaarlijkse campagneweek voor Circulaire Economie

Nederland gebruikt amper minder grondstoffen dan tien jaar geleden, terwijl het in 2030 de helft minder moet zijn. Meer dan honderd pioniers uit diverse branches, waaronder de papier en kartonsector, geven tijdens de Week van de Circulaire Economie (van 1 tot en met 6 februari) het goede voorbeeld.

Papier en karton kunnen volgens Papier Recycling Nederland (PRN) een voorbeeldfunctie vervullen: “Voor papier en karton zijn alleen de recyclingresultaten al een vermelding waard in de Week van de Circulaire Economie. Door ketensamenwerking wordt 89% van het op de markt gebrachte papier en karton ingezameld en hergebruikt. 86% van het nieuw in Nederland gemaakte papier en karton bestaat uit oudpapier. Daarmee zijn de materialen voorbeelden voor andere materiaalsoorten.”

Het Afvalfonds Verpakkingen heeft een nieuwe uitgave gepubliceerd: Op weg naar een circulaire economie – over producentenverantwoordelijkheid voor verpakkingen. In de uitgave komen diverse personen aan het woord, die vertellen over de huidige ontwikkelingen en de vereisten voor een circulaire economie.

Verpakkingen

Plaats een reactie