Jaar van het Boek van start

Boeken verrijken ons leven. Ze staan midden in de maatschappij en spelen een grote rol bij het bepalen van onze cultuur en identiteit.

Boeken laten zien wie we zijn, als mens én als samenleving. Hoog tijd om het boek te vieren. De KB, de CPNB, het Letterkundig Museum, Bijzondere Collecties en de Leescoalitie hebben zich verenigd en roepen 2016 uit tot ‘Jaar van het Boek’.

In de afgelopen decennia zijn mensen anders gaan lezen, maar de behoefte aan verhalen en duiding, aan informatie en kennis en aan vertier en ontspanning blijft. Kortom, het boek is springlevend. Tijd voor een (her)verkenning én waardering van het boek in al zijn verschijningsvormen; tijd om de brengers van lering en vermaak en de dragers van ons culturele erfgoed te vieren.

Allerlei bestaande en nieuwe initiatieven rondom boeken krijgen in dit feestjaar extra glans. Jaarlijkse boekencampagnes pakken extra uit en er komen gloednieuwe activiteiten. Iedereen die iets met het boek te maken heeft, wordt aangemoedigd zich bij het Jaar van het Boek aan te sluiten. Zo wordt dit een feestjaar voor iedereen. Leve de lezer, en leve het boek!

Boeken

Plaats een reactie