Inzenden voor Dutch Design Awards

Ontwerpers en opdrachtgevers kunnen nog tot 20 april werk insturen voor de Dutch Design Awards 2023. Ook grafische ontwerpen en producties maken kans op een Award.

Dutch Design Awards (DDA) is op zoek naar ontwerpen die zich op meerdere vlakken onderscheiden: “Op de eerste plaats door relevantie en impact, maar ook door de mate waarin ze zich verhouden tot het eigen vakgebied. Van nieuwe cross-overs en samenwerkingen, tot vakmanschap en materialisatie, tot een prikkelende aanpak of aantrekkelijke vorm.” 

De Dutch Design Awards

DDA kiest voor een ruime benadering van het begrip Nederlands ontwerp:
– Deelname staat open voor in Nederland gevestigde ontwerpers, ontwerpstudio’s en opdrachtgevers.
– De uitvoering van het ontwerp is niet gebonden aan de Nederlandse grenzen.
– Het is een vereiste dat het ontwerp is gerealiseerd/ gepresenteerd/ gepubliceerd in de periode tussen 1 april 2022 en 1 april 2023.

Het boek CAPS LOCK won vorig jaar een Dutch Design Award

Er worden jaarlijks prijzen uitgereikt in verschillende categorieën. Grafische producties nemen veelal deel in de categorie ‘Communicatie’, waar wordt gelet op “de originele wijze waarop design is toegepast om een effectieve en vernieuwende verbinding te leggen tussen doel, boodschap, medium en ontvanger. Van merk en grafisch ontwerp tot digital en advertising”. Maar ook andere categorieën behoren tot de mogelijkheden.

Kijk voor meer informatie over de DDA en over deelname op de website

  • Meer informatie:

Plaats een reactie