Inschrijving De Best Verzorgde Boeken 2017 is geopend

Alle uitgevers, ontwerpers, binders, drukkers en andere boekenmakers worden opgeroepen door de Stichting De Best Verzorgde Boeken om hun beste boeken in te sturen.

Roman, kunstboek, kinderboek, kookboek, fotoboek, jaarboek, jubileumboek, studieboek, geschiedenisboek, filosofieboek, psychologieboek, zelfhulpboek, geschiedenisboek, dagboek… ieder boek kan een Best Verzorgd Boek worden. Ook digitale publicaties. Maximaal 33 boeken zullen het keurmerk Best Verzorgd Boek krijgen.

De vakjury kijkt naar een combinatie van ontwerp, druk- en bindtechniek en opdrachtgeverschap en bij dit laatste element worden ook de verschillen in budgetten en doelgroep meegenomen.

Naast de vakjury van vijf boekenspecialisten is er een studentenjury die uit dezelfde inzendingen hun eigen 33 boeken selecteren. Het betreft vijf studenten van Nederlandse topacademies (Werkplaats Typografie Arnhem, ArtEZ Hogeschool van de Kunsten Arnhem, Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (KABK), Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en Rietveld Academie Amsterdam). Hun selectie komt te staan op bestverzorgdeboeken-studentenselectie.nl en krijgt een eigen catalogus gemaakt door studenten van de KABK.

In het najaar 2018 stelt het Stedelijk Museum Amsterdam De Best Verzorgde Boeken 2017 tentoon. De selectie reist daarna naar 5 verschillende steden in China en Wenen en is te zien tijdens de boekenbeurs in Leipzig en Frankfurt.

De Best Verzorgde Boeken wordt ondersteund door Igepa Nederland. Samen met BNO/Pictoright en L. van Heek Textiles maken zij De Best Verzorgde Boeken mede mogelijk.

De Stichting De Best Verzorgde Boeken is een samenwerkingsverband van de Stichting Collectie Propaganda van het Nederlandse Boek, Beroeporganisatie Nederlands Ontwerpers en Grafische Cultuurstichting.

Boeken

Plaats een reactie