Inschrijving De Best Verzorgde Boeken 2016 is geopend

Alle uitgevers, ontwerpers, binders, drukkers en andere boekenmakers worden opgeroepen door de Stichting De Best Verzorgde Boeken om hun beste boeken in te sturen.

Dat mogen ook digitale publicaties zijn. Nadrukkelijk wordt de aansluiting bij de toekomstige generatie boekenmakers gezocht. Om die reden hoeven studenten van academies geen inschrijfgeld te betalen. En is er een studentenjury in het leven geroepen. Maximaal 33 boeken zullen het keurmerk Best Verzorgd Boek krijgen.

De vakjury kijkt naar een combinatie van ontwerp, druk- en bindtechniek en opdrachtgeverschap. Bij die laatste pijler waarop de selectie gestoeld is worden o.a. de verschillen in budgetten en doelgroep meegenomen.16_12_bvb

Naast de vakjury van vijf boekenspecialisten is er een studentenjury die uit dezelfde inzendingen hun eigen 33 boeken selecteren. Het betreft vijf studenten van Nederlandse topacademies (Werkplaats Typografie Arnhem, ArtEZ Hogeschool van de Kunsten Arnhem, Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (KABK), Design Academy Eindhoven en Rietveld Academie Amsterdam).

Hun selectie komt te staan op bestverzorgdeboeken-studentenselectie.nl en krijgt een eigen catalogus gemaakt door studenten van de KABK.

In het najaar stelt het Stedelijk Museum Amsterdam De Best Verzorgde Boeken 2016 tentoon. Afgelopen jaar heeft de selectie vele aandacht in het buitenland gekregen: Shanghai, Beijing en Qindao hebben de boeken geƫxposeerd evenals Moskou en Frankfurt. Op dit moment zijn De Best Verzorgde Boeken in Wenen te zien.

Boeken

Plaats een reactie