IKEA kiest voor verpakking van papier en karton

Nog voor 2028 wil Ikea volledig afstappen van het gebruik van plastic voor zijn verpakkingen. Volgens vakblad Grafisch Nieuws zal de Zweedse meubelgigant in de plaats daarvan voornamelijk verpakkingen van papier en karton gebruiken.

Tegen 2025 wil Ikea plastic verpakkingen verbannen voor alle nieuwe productreeksen. Tegen 2028 zal de Zweedse groep geleidelijk de plastic verpakking van alle bestaande producten elimineren, aldus Grafisch Nieuws.

‘Focus op papier’

“De meubelgigant stelt dat het gebruik van plastic in verpakkingen de voorbije jaren is verminderd. Vandaag is plastic nog goed voor tien procent van al het verpakkingsmateriaal dat het bedrijf jaarlijks verbruikt. Op termijn zal het bedrijf alleen nog hernieuwbare of recycleerbare materialen gebruiken en daarbij de focus op papier leggen.”

Verpakkingen van karton en van plastic (beeld: IKEA)

“Het verwijderen van plastic verpakkingen zal de komende jaren ongetwijfeld een uitdagende taak zijn. Met deze beweging hopen we innovatie op het gebied van verpakkingen te stimuleren en een positieve impact te hebben op de gehele industrie”, zegt Maja Kjellberg, packaging development leader bij Ikea, op Grafisch Nieuws.

Ontwikkeling van nieuwe kartonnen verpakkingen (beeld IKEA)
Verpakkingen

Plaats een reactie