Het KVGO protesteert tegen lokale ban op ongeadresseerd huis-aan-huisdrukwerk

Het KVGO heeft fel geprotesteerd tegen het plan van de gemeente Amsterdam om voor ongeadresseerd drukwerk zoals reclamefolders en huis-aan-huis bladen verplicht een JA/JA sticker in te voeren.

“Er zijn geen redenen om het al jaren bestaande systeem met NEE/NEE en NEE/JA stickers te veranderen. De economische en maatschappelijke waarde van papieren drukwerk is enorm. De reclamefolder is de motor van de economie”, zegt KVGO-voorzitter Cees Verweij.

“De huidige stickers worden veel gebruikt. Landelijk zit op één van de vier brievenbussen een sticker. In Amsterdam is dat zelfs bijna de helft. De burger weet zelf prima verspilling te voorkomen door een sticker te plakken. Er is al helemaal geen aanleiding om een al lange tijd goed werkend systeem nu opeens om te gooien.”

“Samen met de burgers zorgen we er als industrie voor dat er ook bij ongeadresseerd huis-aan-huisdrukwerk die worden verspreid minimale verspilling optreedt. De papierindustrie is een duurzame industrie en ons systeem voor inzamelen en recyclen van papier behoort tot de beste in de wereld.”

Verweij gaat deze en andere argumenten persoonlijk naar voren brengen tijdens de commissievergadering Infrastructuur en Duurzaamheid van de gemeente Amsterdam op 16 maart.

Folders

Reacties

  1. Henk Tienkamp

    Stop toch eens met die achterhoedegevechten is een verloren strijd voor een soort belangenbehartiging. Het is toch geen wonder dat bedrijven met ook maar een greintje maatschappelijk bewustzijn geen moment met dit soort houding geassocieerd wensen te worden.

Plaats een reactie