‘Het boekenvak is springlevend’

Volgende maand opent in het Stedelijk Museum in Amsterdam een expositie van de Best Verzorgde Boeken 2021.

Ieder jaar presenteren het Stedelijk Museum en de Stichting Best Verzorgde Boeken de door een jury geselecteerde inzendingen door uitgevers van hun uitgaven van het voorgaande jaar. Uit de 328 inzendingen uit 2021 zijn in totaal 33 boeken geselecteerd. Die worden vanaf 8 oktober in de Audizaal van het Stedelijk Museum getoond. “De grote
oogst laat zien dat het boekenvak springlevend is, ondanks het pandemiejaar”, stelt het museum tevreden vast in haar Jaarprogramma.

De 33 Best Verzorgde Boeken van 2021

Schönste Bücher aus aller Welt

Twee van de 33 bekroonde boeken mochten ook al op de hoogste internationale waardering rekenen bij de verkiezing van de Schönste Bücher aus aller Welt:

• De ‘Gouden Letter’, de hoofdprijs, ging naar On the Necessity of Gardening, uitgegeven door Valiz i.s.m. Centraal Museum Utrecht (hoofdredactie: Laurie Cluitmans, ontwerp: Bart de Baets; productie Wilco Art Books)

• De ‘Gouden Medaille’ was voor Met Stoelen, ontworpen, gemaakt en uitgegeven door Kuan-Ting, Chen, een derdejaars student aan ArtEZ Arnhem.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling in het Stedelijk Museum Amsterdam (8 oktober – 6 november 2022) verschijnt een catalogus. Die is dit jaar ontworpen door ontwerpersduo PutGootink.

Boeken

Plaats een reactie