‘Het beste van de Europese vouwkartonindustrie’

Tot eind deze week kan het publiek stemmen voor de European Carton Excellence Award (ECEA). Deze jaarlijkse competitie bekroont de beste ontwerpen van duurzame verpakkingen.

De inzendingen die dit jaar voor de publieksstemming zijn geselecteerd, vertegenwoordigen het beste van de Europese vouwkartonindustrie, stelt organisator Pro Carton. “De shortlist omvat 24 verpakkingsontwerpen die een breed scala aan toepassingen beslaan. Juryleden waren aangenaam verrast over de kwaliteit en functionaliteit van de inzendingen van dit jaar. Die werden ingediend door kartonfabrieken, converters en ontwerpers in de industrie. De finalisten trokken de aandacht van de jury vanwege hun innovatieve benadering van verpakkingsontwerp. Ook hun vermogen om het belang van milieuvriendelijke en duurzame verpakkingsconcepten op de consument over te brengen, speelde een rol.”

Een aantal van de kanshebbers waarop gestemd kan worden

Young Designers Award

Er kan ook gestemd worden voor Europa’s toonaangevende jaarlijkse wedstrijd voor jong talent voor verpakkingsontwerp, de Pro Carton’s Young Designers Award (PCYDA). De PCYDA van dit jaar ontving meer dan 830 inzendingen van meer dan 100 universiteiten en hogescholen in heel Europa. Daarmee werd het record van 2021 werd verbroken. De jury was enorm onder de indruk van de creativiteit en innovatie van de inzendingen, evenals de professionele presentatie van de video’s die bij elk ontwerp werden ingezonden. Het publiek kan nu een favoriet kiezen uit 25 geselecteerde ontwerpen.

Stemmen kan nog tot en met vrijdag 26 augustus. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens een Awards Gala op 15 september in het Poolse Krakau.

De jury beoordeelde de inzendingen in Den Haag
Verpakkingen

Plaats een reactie