‘Heldenfabriek’ Dupuis viert jubileum

De Smurfen, Guust Flater, Robbedoes en Fantasio, Marsupilami, De Blauwbloezen. Ook in Nederland kent iedereen wel een van de titels van de Belgische uitgeverij Dupuis. Om het 100-jarige jubileum van de bekende uitgever uit Charleroi te vieren, organiseert het Musée des Beaux-Arts van die stad de tentoonstelling ‘La Fabrique de Héros’ – ofwel: De heldenfabriek.

Vakblad Grafisch Nieuws attendeert geïnteresseerden erop dat ze niet alleen de tentoonstelling kunnen bezoeken. Er is in januari ook een begeleidend boek uitgekomen: ‘La Fabrique de Héros – 100 ans d’édition chez Dupuis‘. Daarin wordt aan de hand van honderd historische en leuke anekdotes het verhaal van de Éditions Dupuis verteld. Of: “Hoe een kleine drukker uit Charleroi, Jean Dupuis, vanuit het niets de grootste heldenfabriek van Europa geworden is”.

Tentoonstellingsaffiche ‘De heldenfabriek’

Gloednieuw museum

De tentoonstelling ‘La Fabrique de Héros’ is meteen de openingstentoonstelling van het nieuwe Musée des Beaux-arts van Charleroi. Dat opende op 17 december 2022 zijn deuren opnieuw in een nieuw gebouw. De tentoonstelling is toegankelijk tot 30 juli 2023, van dinsdag tot vrijdag van 9 tot 17 uur en in het weekend van 10 tot 18 uur. Musée des Beaux-Arts, Boulevard Mayence 67, 6000 Charleroi.

(beeld: 100 jaar Dupuis – bron: Uitgeverij Dupuis)

Boeken

Plaats een reactie