‘Heavy Metal’: magazine over klokkenerfgoed

Museum Klok & Peel in Asten lanceert een bijzonder erfgoededucatieproject voor het basisonderwijs. Het gratis pakket ‘Heavy Metal | Hoor de klokken luiden’, met onder andere een magazine, leert kinderen over klokkenerfgoed.

Het museum heeft een speciale editie van Klok & Peel |Magazine gewijd aan ‘Heavy Metal | Hoor de klokken luiden’. Deze onderwijsspecial wordt deze maand in een oplage van ruim 10.000 exemplaren toegestuurd aan alle basisscholen in het hele land. Dit magazine is ook online te lezen.

‘De social media van toen’

“Klokken en beiaarden zijn uitermate geschikt voor erfgoededucatie omdat ze in Nederland en België overal voorhanden zijn”, meent het museum. “Klokken klinken boven elke stad en elk dorp, soms vrolijk of droef beierend, soms met feestelijke muziek. Dikwijls zijn ze al heel oud en omgeven met mooie verhalen. Klokken gaven de tijd aan, waarschuwden voor gevaar, riepen op voor de kerkdienst en waren daarmee de sociale media van toen. Vaak zijn ze onder deskundige leiding ook van dichtbij te bekijken. Een klim in de klokkentoren en een ontmoeting met een beiaardier hebben een grote belevingswaarde.”

Artikel in het magazine

Gratis lespakketten

Voor scholen die ook mee willen doen: de handigste manier is om je online te registreren. Daar staan de gratis lespakketten voor de groepen 1-2, 3-4, 5-6 en 7-8. “Scholen vinden er de lesvoorbereiding, werkbladen, filmpjes, etc. alles kant-en-klaar online (ook geschikt voor Digibord)”.

Tijdschriften

Plaats een reactie