HAK kiest voor kartonnen pak

Conservenspecialist HAK introduceert ‘HAK-in-PAK’: een serie peulvruchten en mais “in een handzame, kartonnen en betaalbare verpakking”. De producent hoopt met de opvallende verpakking een impuls te geven aan de peulvruchtenconsumptie – en daarmee ook de eiwittransitie te versnellen.

HAK introduceert de nieuwe verpakkingsvorm naast de bekende glazen pot en populaire stazak. “Uit eigen onderzoek is gebleken dat consumenten enthousiast zijn en het een aantrekkelijke, handige en duurzame verpakking vinden.”

De nieuwe kartonnen verpakkingen van HAK peulvruchten

De kartonnen verpakking is in opkomst in de categorie peulvruchten, aldus HAK. Inspiratie voor deze nieuwe verpakkingsvorm deed het bedrijf op in Scandinavië: “Daar zie je dat dit type handzame en betaalbare verpakking het blik uit het schap verdrongen heeft. De speelse designs hebben het schap daar nog meer kleur en aantrekkingskracht gegeven. Ook in Nederland en België gaan we deze verpakking steeds vaker zien. We zien dit als een kans voor de categorie.”

Duurzaamheidsstrategie

Het innovatieve materiaal van de peulvruchtenverpakking, waarvoor HAK een samenwerking is aangegaan met verpakkingsspecialist SIG, “heeft dankzij een hoog gehalte aan plantaardige materialen een zeer lage CO2-voetafdruk. Dit sluit aan op de ‘Groene Keuken’ van HAK, de duurzaamheidsstrategie waarin onder andere staat dat HAK in 2 jaar de CO2-uitstoot met minimaal 46% terug gaat brengen.”

Verpakkingen

Plaats een reactie