Gruwelijk eng! thema Kinderboekenweek 2017

Van 4 -15 oktober is het Kinderboekenweek. Janneke Schotveld schreef als cadeau Kattensoep.

Door het hele land vinden speciale activiteiten plaats. Zo reizen de makers van het Kinderboekenweekgeschenk, Janneke Schotveld en Annet Schaap, door het land. In boekhandels en bibliotheken geven zij interviews, presentaties en signeersessies.

Activiteiten
De Kinderboekenweek wordt elk jaar in oktober gehouden. Tijdens het tien dagen durende evenement zijn er in het hele land allerlei activiteiten rond het kinderboek.

Op grote schaal haken bibliotheken, het onderwijs, boekhandels en culturele centra hierop in. Het jaarlijks wisselende thema van de Kinderboekenweek dient als leidraad bij de organisatie van de vele activiteiten. In 1954 organiseerde de CPNB de eerste Kinderboekenweek.

Geschenk
Tijdens de Kinderboekenweek zijn twee speciale uitgaven verkrijgbaar. Het Kinderboekenweekgeschenk wordt gratis door de boekhandel weggegeven bij aankoop van ten minste € 10 aan kinder- of jeugdboeken. Een speciale kleuteruitgave, het Prentenboek van de Kinderboekenweek is tijdens de week voor een lage prijs verkrijgbaar.

Lespakket
Voor het basisonderwijs stelt de Stichting CPNB een lespakket samen dat scholen in het voorjaar bij de boekhandel kunnen bestellen. Dit pakket bevat onder andere het Kinderboekenweekgeschenk, het Prentenboek, affiches, de Kinderboekenkrant, De Voorleesgids en een lesbrief die allerlei suggesties geeft voor lessen rond boeken en lessen over het thema van de Kinderboekenweek.

Boeken

Plaats een reactie