Grootformaat-print van Nachtwacht op zomertoer langs verzorgingshuizen

Deze zomer brengt het Rijksmuseum in samenwerking met Philips een levensgrote Nachtwacht naar dertig verpleeg- en verzorgingshuizen en seniorencomplexen door heel Nederland. Op elke locatie blijft het grootste meesterwerk van Rembrandt een week te zien, waarna het doorreist naar een volgende bestemming.

De levensgrote Nachtwacht is een afdruk van de hoogste resolutie foto die eerder dit jaar beschikbaar werd gesteld. Bij de Nachtwacht-reproductie, die telkens op een centrale plek in het verpleeg- of verzorgingshuis komt te staan, biedt het Rijksmuseum een begeleidend programma aan, zoals een ‘rondleiding’ en workshop, met meer informatie over het kunstwerk en de kunstenaar. Uiteraard wordt rekening gehouden met de veiligheidsmaatregelen en staat de gezondheid van de bewoner voorop.

(Foto: Janiek Dam)

De initiatiefnemers lichten de plannen toe: “Bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen zijn nu niet in staat een bezoek te brengen aan het Rijksmuseum. We komen graag naar hen en hopen met dit initiatief een hart onder de riem te steken.”

Plaats een reactie