Gronings stadsblog Sikkom verschijnt ook op papier

Achter de schermen is er door de makers van stadsblog Sikkom in Groningen de laatste tijd hard gewerkt aan het eerste Sikkom Magazine op krantenpapier: “Of de Sikkom Krant op magazineformaat. Maakt ook niet uit, want het gaat om de inhoud.”

De eerste editie van de gedrukte Sikkom is begin deze maand verschenen in een oplage van 40.000 exemplaren. Het magazine is op verschillende locaties in de stad Groningen gratis af te halen. “De bedoeling is dat er over drie maanden weer een nieuwe uitgave komt. Want het wordt een kwartaaluitgave, met content die boeiend is en in de tijdsgeest past, maar niet vast hangt aan de actualiteit. En om spoilers te voorkomen: de verhalen in het magazine verschijnen niet online. Het moet wel een beetje spannend blijven en zo hebben de adverteerders er ook wat aan.”

Het allereerste Sikkom Magazine

In het Dagblad van het Noorden verklaart Sikkom-journalist Willem Groeneveld de keuze voor voor papier: “Papier is nog lang niet uitgestorven. We willen meer zijn dan alleen een online merk. Ook in het echte leven willen we tastbaar zijn. Nu we vijf jaar bezig zijn is de tijd rijp voor nieuwe stappen. Het is chill om op de wc of bij de bushalte een krantje te kunnen lezen.”

Tijdschriften

Plaats een reactie