GRID gaat mobiel, online en op locatie

Het pand van Grafisch Museum Groningen (GRID) wordt verbouwd. Daarom vertelt het museum ‘het verhaal over ons grafisch erfgoed’ de komende periode op een andere manier. “Daarvoor hebben we een mobiel museum gebouwd: de Druktemaker”.

Directie en bestuur van GRID zijn bezig met de uitwerking van een nieuw museaal concept. Daarin zal naast aandacht voor de geschiedenis van het grafisch erfgoed ruimte zijn voor workshops, het grafisch ambacht, de wisselwerking tussen drukkunst en emancipatie, de digitale revolutie, wetenschappelijk onderzoek en artists in residence. “Ondertussen worden de scenario‚Äôs voor de toekomst uitgewerkt en wordt de keuze voor een nieuwe locatie gemaakt.”

De Druktemaker van GRID op het Zomerfestival 2022. Foto: Nienke Maat

“Tot we weten op welke vaste plek we terugkomen trekken we met de Druktemaker langs scholen, buurtcentra en instellingen in Stad en Ommeland. Ook worden er pop-up exposities georganiseerd op bijzondere locaties en bouwen we onze online activiteiten verder uit.”

Vanwege de sluiting van het museum is ‘Werkmans Bovenkamer’ vanaf 19 december 2022 alleen nog digitaal te bezoeken. In Werkmans Bovenkamer word je meegenomen in het levensverhaal van een van de boeiendste Nederlandse kunstenaars van de twintigste eeuw. Werkman was echter niet alleen beeldend kunstenaar: tot zijn overlijden in 1945 had hij in Groningen een drukkerij.

Plaats een reactie