Gratis leesplezier bij Happy Meal

Tijdens de Kinderboekenweek (5 t/m 16 oktober) vinden kinderen in alle 259 McDonald’s restaurants naast een boekje of speeltje in hun Happy Meal ook een pasje voor een gratis jeugdlidmaatschap bij de Bibliotheek.

“Voor bibliotheken is het bijdragen aan leesplezier van kinderen een belangrijke opdracht”, zegt Klaas Gravesteijn. Hij is directeur van de Vereniging Openbare Bibliotheken (VOB).

“We willen met deze campagne kinderen bereiken die nog niet naar de bibliotheek komen. Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden van de bibliotheek, maar dat weten veel mensen nog niet. Veel gezinnen bezoeken McDonald’s. Als die gezinnen via deze weg leren over het gratis jeugdlidmaatschap van de Bibliotheek en zo het plezier van lezen ontdekken, dan is dat geweldig.”

Gratis jeugdlidmaatschap van de Bibliotheek

Happy Meal Readers programma

Met het Happy Meal Reader programma biedt McDonald’s al sinds 2019 de keuze aan tussen een speeltje of leesboekje als Happy Meal cadeautje. Het hele jaar door kunnen kinderen bij aankoop van een Happy Meal kiezen uit een boekje of een speeltje.

Boekenreeks ‘De Kleine Detectives’

Tijdens de aankomende Kinderboekenweek deelt McDonald’s vier boekjes uit van twee boekenreeksen: ‘Kleine Detectives’ en ‘Ik Kan’. In de ‘Kleine Detectives’ wordt er antwoord gezocht op grote vragen, die in het boek zelf te vinden zijn. In de ‘Ik Kan’ boekjes gaat het over verschillende passies (sport, wetenschap, wereldleiders, kunst).

Boeken

Plaats een reactie