Grafisch museum presenteert ‘Werkmans Bovenkamer’

Vanaf 9 oktober opent in het Groningse GRID Grafisch Museum ‘Werkmans Bovenkamer’. Op de bovenste etage van het museum is voortaan een vaste tentoonstelling ingericht over de loopbaan van H.N. Werkman als drukker en kunstenaar, aangevuld met een wisselexpositie.

“In de grafische geschiedenis van Groningen neemt Werkman een belangrijke plek in,” aldus Fronique Oosterhof, directeur van GRID. In 2019 kocht het museum een groot deel van de inventaris van de drukkerij van H.N. Werkman (1882-1945) aan. “Dankzij de aankoop kunnen we hier nog gerichter invulling aan geven door in een speciale ruimte in ons museum het verhaal van zijn drukker-kunstenaarschap te vertellen.”

Naast de bestaande Werkman Workshop en Werkman Wandeling zal vanaf dit najaar Werkmans Bovenkamer in het museum te vinden zijn. “We worden nu niet het Werkman-museum, maar er ligt wel een stevig accent op hem: GRID is straks dé plek waar bezoekers de betekenis van Werkmans kunstenaarschap, zijn ideeën, creativiteit, inspiratie en dwarsdenken kunnen ervaren.“ 

Plaats een reactie