Goud voor kinderboek Zoete Zusjes

Het kinderboek De Zoete Zusjes zoeken een schat is bekroond met een Gouden Boek. Dat betekent dat er meer dan 75.000 exemplaren zijn verkocht.

De Zoete Zusjes zoeken een schat won vorig jaar in de categorie 6 t/m 9 jaar de Kinderjury, de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken. Auteur Hanneke de Zoete reageert enthousiast op de verkoopprestatie: “Ik ben heel blij en verrast. Mijn eerste leesboek is een Gouden Boek! Al is het echte goud voor mij het leesplezier dat heel veel kinderen hebben en het feit dat ze genieten van mijn boeken.”

Hanneke de Zoete maakt samen met haar dochters Saar en Janna – bekend als ‘de Zoete Zusjes’ – YouTube-video’s. Maar ze doet veel meer, schrijft het CPNB dat de prijs vorige week aan haar uitreikte: “Want ze heeft inmiddels ook een heleboel boeken over de Zoete Zusjes geschreven. In 2019 maakte ze haar schrijversdebuut met het kinderboek ‘Woensdagmiddag met de Zoete Zusjes’. Met ‘De Zoete Zusjes moppenboek’ veroverde ze in maart 2022 voor het eerst de nummer 1-positie in De Bestseller 60. Inmiddels zijn er al meer dan 450.000 exemplaren van haar boeken verkocht.”

Boeken voor volwassenen worden met 200.000 verkochte exemplaren bekroond met het Gouden Boek. Voor 350.000 exemplaren geldt platina en titels die 500.000 keer over de toonbank zijn gegaan worden bekroond met diamant. Voor kinderboeken is een ander aantal vastgesteld: 75.000 verkochte exemplaren voor goud, 150.000 voor platina en 200.000 voor diamant.

Boeken

Plaats een reactie