Gespleten platenhoes

Muziekliefhebbers zijn weer geïnteresseerd in vinyl. Dat levert mooie nieuwe ontwerpen voor platenhoezen op, zoals het debuutalbum XL Recordings van het Cubaanse duo Ibeyi.

In de muziekindustrie is het aloude vinyl bezig met een spectaculaire come back. Dat werd onder meer bevestigd tijdens het succesvolle evenement Record Story Day, dat werd gehouden in de lokale platenzaken overal in Nederland.

Ibeyi

De terugkeer van de elpee is goed nieuws voor grafisch ontwerpers; de lp-hoes is daarmee immers ook terug van weggeweest. Een mooi voorbeeld van een recent muzikaal/grafisch hoogstandje is de nieuwe plaat van de Cubaanse tweeling Lisa-Kaindé en Naomi Díaz, die gezamenlijk optreden onder de naam Ibeyi. De muziekliefhebber kan met de hoes de tweeling uit elkaar halen.

Ibeyi1

Reacties

 1. Coen Herber

  Ik ben zelf ook sinds enige tijd weer enthousiast vinyl aan het draaien.
  Vraag mij af of er interesse is voor het toepassen van de zeefdruk techniek bij het ontwerpen en vervaardigen van hoezen.
  De mogelijkheden zijn zeker geschikt en passen volgens mij prima bij het product.
  Hoe kom ik in contact met enthousiaste ontwerpers en producenten van platenhoezen?

  Coen Herber
  Formaat Zeefdruk
  tel. 075 6214414

  • Redactie

   Kijk hier eens.

  • Alex Kunst

   Beste Coen,

   Voor informatie over (o.a.) hoesontwerpen kun je kijken op het nieuwe blog http://www.designrock.nl, waar ik zelf ook af en toe een bericht op zet. Er staat op dit moment een bespreking van een hoes van de Nederlandse band Rats On Rafs op.
   Verder is er het jaarlijkse evenement Madfest in Deventer, een ontmoetingsplaats voor musici en ontwerpers. Informatie over de komende editie heb ik nog niet kunnen vinden, maar we houden je via de nieuwsbrief van Print Pakt op de hoogte.

   Groet, Mr. Print Pakt

Plaats een reactie