Friezen ontvangen meeste valentijnskaarten

Inwoners van Friesland kunnen hun hart ophalen: zij maken eind deze week namelijk de grootste kans een valentijnskaart te ontvangen. Dat blijkt uit onderzoek van kaartenwebshop Kaartje2go. Noord-Hollanders versturen de meeste valentijnskaarten.

“Mensen die smachten naar een valentijnskaart doen er goed aan om een Amsterdammer te strikken voor Valentijnsdag”, stelt Kaartje2go – inwoners van Amsterdam versturen namelijk gemiddeld de meeste valentijnskaarten van alle steden. “Ook Winsummers en Gorkummers maken anderen massaal blij met een kaartje. Opvallend is dat Maastricht, al vaak uitgeroepen tot meest romantische stad, niet in de top 3 voorkomt. Inwoners van Dodewaard krijgen de meeste kaartjes op 14 februari.”

Bron: Kaartje2go

De kaartenwebshop, die jaarlijks 10 miljoen wenskaarten zegt te versturen, deed onderzoek onder alle bestelde valentijnskaarten van de afgelopen twee jaar. “Net als vorig jaar lijken vrouwen romantischer dan mannen. 84% van de verstuurders is namelijk vrouw. Verder is bijna een kwart van de liefdesverspreiders tussen de 35 en 44 jaar. 8% van de verstuurders pakt trouwens extra uit met een supergrote kaart. Er wordt ook graag een cadeau bij een valentijnskaartje gestuurd, zoals chocola, champagne en bier.”

Wenskaarten

Plaats een reactie