‘Fotoalbum Test 2019’ peilt populaire printmarkt

“Vroeger plakte je fotoboeken zelf in. Maar tegenwoordig willen veel mensen juist een online fotoboek maken.” Het platform ‘Tips fotoalbum maken’ zocht, voor inmiddels de twaalfde keer, uit bij welke aanbieder je het beste een online fotoalbum kan maken: “Naast de kwaliteit is service een essentieel onderdeel.” Ook is er dit jaar in de test speciaal gelet op de transparantie van de prijzen op de website van een leverancier. 

Fotoalbums
Identieke fotoalbums besteld bij verschillende aanbieders

 

De initiatiefnemers van de Fotoalbum Test lieten begin dit jaar bij 35 Nederlandse online fotoalbum-aanbieders een fotoboek maken: “Exact dezelfde foto’s en waar mogelijk exact dezelfde opmaak. Dit maakt het vergelijken van fotoboeken voor ons testpanel makkelijker en laat verschillen tussen aanbieders duidelijker zien.” In totaal werden de albums beoordeeld op 150 criteria, verdeeld over de categorieën kwaliteit, prijs, levertijd, software en service.

Kwaliteit en service

De Test was dit jaar ‘ongekend spannend’ en een ‘echte nek aan nek race’, stelt de jury: “Opvallend is de algehele kwaliteit dit jaar. Er zijn maar enkele fotoalbums die ronduit matig zijn.” Ook is ze zeer te spreken over het algehele serviceniveau: “Een stuk hoger dan vorig jaar.” Bovendien zijn over het algemeen de levertijden bij de meeste aanbieders kort: “We hadden het al een tijdje niet meer meegemaakt, maar dit jaar hebben we weer een aanbieder die binnen 1 werkdag het fotoboek thuis aflevert.”

Fotoalbum Test-winnaar

Uiteindelijk tekende zich toch een duidelijke eerste plek af: “Op alle categorieën eindigt Fotofabriek in de top 6. En als je zo contant presteert, dan wordt je (wederom) de winnaar van onze test.” De beoordelingen van alle aanbieders zijn terug te vinden en met elkaar te vergelijken op Tips fotoalbum maken.

Fotoboeken

Plaats een reactie