Folder van ‘Dirk’ opnieuw favoriet bij consumenten

Dirk is de overall winnaar van de ‘Beste Folder Awards’ verkiezing, editie 2019. Naast de supermarktketen namen vorige week nog zes andere retailers een award in ontvangst tijdens het ‘Catch the Shopper’ event.

“Nederlanders zijn gek op folders”, stellen de organisatoren van het jaarlijkse evenement dat dit jaar voor het eerst onder de nieuwe titel ‘Catch the Shopper‘ plaatsvond. “Bijna 90 procent van 918 ondervraagden vindt wekelijks een folderpakket op de deurmat. Eerder deed retailadviesbureau Q&A al onderzoek naar het foldergebruik. Ook toen bleek de papieren reclamefolder te zorgen voor de meeste aanloop naar fysieke winkels. Het belang van online folders neemt echter steeds meer toe. 28 Procent geeft aan dat de online folder stimuleert om online te kopen. Ten opzichte van een jaar geleden is dit met 6 procent-punt toegenomen. Daarnaast geeft 38 procent aan dat de online folder stimuleert om in een fysieke winkel te kopen, hier is een stijging van 5 procent-punt waar te nemen.”

Winnaar 'Dirk'
Winnaar ‘Dirk’

 

Favoriete folders

In de aanloop naar het evenement beoordeelden ruim 53.000 consumenten hun favoriete folders op aspecten als ‘aantrekkelijkheid van de folder’, ‘leukste producten’ en ‘leesformaat’. In totaal werden er ruim 150.000 stemmen uitgebracht. Folderlezers vinden ‘scherpste aanbiedingen’ het belangrijkste aspect. Ze gaven de folders een gemiddeld cijfer van 7,35. Uiteindelijk maakten 27 folderaars kans op een categorieprijs.

In deze zevende editie van de ‘Beste Folder Awards’ zijn er acht categorieprijzen uitgereikt en één overall award. Dirk heeft met twee categorieprijzen en de overall award, de favoriete folder van de consument.

De winnaars van de ‘Beste Folder Awards’ 2019:

CATEGORIE WINNAAR GEMIDDELD EINDCIJFER BESTE ASPECT
Elektronica BCC 7,37 Overzichtelijk
Huis, tuin & dier Hubo 7,80 Overzichtelijk
Mode en kleding Lucardi 7,49 Aantrekkelijk
Persoonlijke verzorging Kruidvat 8,13 Bevat producten die ik wil kopen
Slapen/wonen Leen Bakker 7,40 Leesformaat
Supermarkt/slijterij Dirk 8,42 Scherpste aanbiedingen
Warenhuizen Xenos 7,79 Aantrekkelijk
Online Dirk 8,27 Scherpste aanbiedingen

 

Folders

Plaats een reactie