Flinke stijging in verkoop van kinderboeken

De Kinderboekenweek 2021 heeft voor een flinke stijging in de verkoop van kinderboeken gezorgd. Boekhandelaren zien de afzet van kinderboeken 61 procent stijgen in vergelijking met de maand ervoor. Een fraai resultaat “in een jaar dat sowieso al succesvol is voor wat betreft de verkoop van kinderboeken”.

Het aantal verkochte kinderboeken was vorige maand tijdens de Kinderboekenweek hoger dan bij de edities in 2019 en 2020, stelt CPNB: “Tijdens de Kinderboekenweek 2021 zijn er 4 procent meer kinderboeken verkocht dan in 2020, en 13 procent meer dan in 2019.

“We kijken terug op een succesvolle Kinderboekenweek. In cijfers, maar ook in ervaringen”, zegt Eveline Aendekerk, directeur CPNB. “Wat heerlijk dat boekhandels, bibliotheken, auteurs en scholen dit jaar weer volop aan de slag konden met evenementen en bezoeken. Kinderen en hun ouders gingen met plezier op pad: de fysieke boekhandel had tijdens de Kinderboekenweek een omzetaandeel van 56 procent. Daarmee gaf de Kinderboekenweek precies de boost die de fysieke boekhandel nodig had.”

Bekroonde kinderboeken in de Bestseller 60

Volop kinderboeken in ‘Bestseller 60

In week 41 bestond de helft van De Bestseller 60 uit kinderboeken. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek, Dromer van Mark Janssen, kwam binnen op nummer één in de Bestseller 60. Gozert van Pieter Koolwijk, winnaar van de Gouden Griffel, stond op nummer zes. Dat boek steeg de week erna naar plek drie in de lijst. Hele verhalen van een halve soldaat van Benny Lindelauf en Gouden Griffel-winnaar Ludwig Volbeda stond in week 42 in De Bestseller 60.

De oplage van het Kinderboekenweekgeschenk Tiril en de toverdrank van Bette Westera was dit jaar 322.585 exemplaren. Het prentenboek van de Kinderboekenweek, Dromer van Mark Janssen, verscheen in een oplage van 31.535 exemplaren.

Boeken

Plaats een reactie