Feest in de boekhandel

De Boekenweek is het bekendste jaarlijkse feest in de boekhandel en bibliotheek rondom het Nederlandstalige boek. De 85ste editie van het evenement gaat aanstaande zaterdag, 7 maart, van start.

De Boekenweek, die duurt tot en met zondag 15 maart, staat in het teken van rebellen en dwarsdenkers: “Van de dromerige dwarsdenker die veilig thuis afreist naar een andere wereld, tot de rebel die zijn messcherpe pen als wapen gebruikt tegen de status quo. In de literatuur is er ruimte voor al die geluiden. Het lef van schrijvers om taboes te doorbreken en een steen in de vijver te gooien is van levensbelang voor onze samenleving. Zij zetten aan tot nadenken, zodat lezers begrip ontwikkelen voor anderen en minder vasthouden aan vooroordelen.”

Thema: Rebellen & Dwarsdenkers

Voor de Boekenweek 2020 schreef Annejet van der Zijl het Boekenweekgeschenk Leon & Juliette. Dat boek wordt tijdens de Boekenweek bij besteding van ten minste € 15 aan Nederlandstalige boeken door de boekhandel cadeau gedaan.

In samenwerking met Boeken fan Fryslân verschijnt het Boekenweekgeschenk ook dit jaar weer in het Fries. Op de laatste zondag van de Boekenweek kunnen reizigers traditiegetrouw op vertoon van het Boekenweekgeschenk gratis met de trein reizen.

Özcan Akyol schreef dit jaar ter gelegenheid van de Boekenweek het Boekenweekessay Generaal zonder leger. Dat is voor € 3,75 verkrijgbaar is in de boekwinkel.

Boeken

Plaats een reactie