FD Weekendeditie wint Europese prijs

De weekendeditie van Het Financieele Dagblad heeft een speciale ‘European Newspaper of the Year’-erkenning gekregen voor het in april gelanceerde zaterdagkatern Voor.kennis. Het juryrapport stelt: “De krant van de toekomst wordt hier al gedrukt.”

“De trend richting meer ontspannen weekendedities bestaat in veel Europese landen. Met de weekendbijlage ‘Voor.kennis’ wordt die trend naar een hoger niveau getild. De bijlage is geniet en wordt na het drukken schoongesneden. Daardoor kan de vormgeving tot aan de rand van het papier lopen en ontstaat een perfecte magazineachtige uitstraling.”

‘Vormgeving tot aan de rand van het papier’

De jury schrijft verder: “Bijzonder opvallend zijn de voorpagina’s en de hoofdartikelen, die altijd treffend visueel worden ondersteund. Andere hoogtepunten zijn dubbele pagina’s met verhalen in de vorm van infographics.”

‘Opvallende voorpagina en hoofdartikelen’

FD-hoofdredacteur Perry Feenstra schrijft in zijn eigen krant het ‘geweldig’ te vinden dat de nieuwe weekendeditie direct in de prijzen valt. “FD Weekend onderscheidt zich duidelijk van andere weekendkranten in het strakke design en de rijke afwerking”.

‘Verhalen in de vorm van infographics’

Vier jaar geleden won het FD al eens de titel ‘European Newspaper of the Year’ voor de nieuwe vormgeving van de dagkrant. Die titel gaat dit jaar naar de Belgische krant De Morgen.

Kijk hier voor meer informatie over alle inzendingen en winnaars.

Kranten

Plaats een reactie