Fantasievolle papierknipkunst voor het ultieme kerstgevoel

Een eekhoorn die een slee met geschenken en lekkernijen voortduwt. Een vos met wapperende sjaal en envelop. De illustraties op de decemberzegels van dit jaar zijn knipkunstwerken die volledig bestaan uit lagen gekleurd papier.

Voor de decemberzegels heeft de Nederlandse illustrator en papierknipkunstenaar Geertje Aalders een fantasievolle winterwereld bedacht. In tien scènes genieten verschillende dieren van de feestelijke decembermaand. De verschillende decemberzegels vormen een geheel doordat de dieren allemaal bezig zijn met het thema kerst, winter of december. Van een mol met zuurstok en rugzak, twee verliefde pimpelmezen onder een maretak en een vos met wapperende sjaal en envelop, tot een als kerstboom opgetuigd damhert. 

Decemberzegels 2021 (beeld: PostNL)

Tentoonstelling papierknipkunst

De decemberzegels zijn uit papier gesneden met een unieke papercuttingtechniek, waardoor de zegels tot leven lijken te komen als een 3D kunstwerk. Alle raamwerken met de geknipte illustraties voor de decemberzegels zijn door Aalders zelf ontworpen, uitgesneden en gefotografeerd. Extra bijzonder dit jaar is dat de kunstwerken die op de zegels te zien zijn, tentoongesteld worden in het Museum Beeld & Geluid in Den Haag. De kunstwerken zijn daar te zien tot en met 9 januari 2022. 

Blij met een kaartje

Resi Becker, directeur Mail Nederland van PostNL: “We worden blij van het ontvangen van een kaartje, dat laat zien dat iemand aan je denkt. Juist die aandacht, al is het met een klein gebaar, is tijdens de coronacrisis zo enorm belangrijk gebleken. Dat geldt natuurlijk helemaal in deze tijd van het jaar. Op de bijzondere decemberzegels van dit jaar staan aandacht voor elkaar en het voor elkaar gezellig maken dan ook centraal.” 

Wenskaarten

Plaats een reactie