Expositie ‘Gouden Boekjes’ in Rotterdam

Met de presentatie van het nieuwe Gouden Boekje ‘Naar Amerika!‘ is vorige week aan boord van het ss Rotterdam een tentoonstelling over 65 jaar Gouden Boekjes van start gegaan. De expositie toont werk van de tekenaars die de beroemde reeks illustreerden, van The Tjong-Khing en Charlotte Dematons tot Martijn van der Linden en Philip Hopman en van Fiep Westendorp tot Noëlle Smit – en nog zo’n dertig andere top-illustratoren uit Nederland en België.

‘Naar Amerika!’

Naast ‘Naar Amerika’, geschreven door Sandra van Berkum en geïllustreerd door Charlotte Dematons, verschijnt nog een nieuwe editie: ‘Alles wat ik weten wil heb ik uit een Gouden Boekje’ werd samengesteld door uitgever Dik Broekman, de redder van de Gouden Boekjes in Nederland. De expositie is nog te bezoeken tot eind dit jaar.

De Gouden Boekjes (Little Golden Books) komen oorspronkelijk uit Amerika. In Nederland verscheen de eerste editie in 1953 en de serie wordt sinds 2001 uitgegeven door Rubinstein. De serie staat bekend om zijn originele verhaaltjes, prachtige illustraties en het gouden randje. De Gouden Boekjes kom je overal tegen: van boekhandel tot museum tot supermarkt. Wereldwijd zijn er meer dan 1.500 Gouden Boekjes verschenen die in totaal meer dan 3 miljard keer zijn verkocht. Van het Gouden Boekje Vijf Brandweermannetjes zijn in Nederland inmiddels zo’n 250.000 exemplaren verkocht.

 

 

Boeken

Plaats een reactie