Elfstedentocht-plaatjes zorgen voor verzamelkoorts

In het noorden van het land heerst, ondanks gebrek aan ijs, toch een vorm van Elfstedenkoorts. Nog een maand lang kunnen bij zo’n 60 supermarkten stickerplaatjes worden gespaard voor het verzamelalbum ‘IJzige strijd voor eeuwige roem‘.

Het verzamelalbum beschrijft de geschiedenis van de Elfstedentocht van 1909 tot en met 1997 in woord én beeld. Het boek telt 80 pagina’s. Hierin is plaats voor 216 unieke Elfsteden-plaatjes. Daarnaast staan er veel foto’s voorgedrukt.

Het album is bovendien voorzien van QR-codes. Daarmee kunnen filmbeelden van het Fries Film Archief over de tochten vanaf 1933 worden opgeroepen.

Spaaractie bij zo’n 60 supermarkten in het noorden en oosten van het land

“Over het fenomeen Elfstedentocht werden al meer dan honderd boeken uitgegeven. Maar nog nooit verscheen er een verzamelboek”, schrijft de Elfstedensite, een portal ‘met alles over de Elfstedentocht’. “Het boek bevat tal van andere wetenswaardigheden over de Tocht der Tochten en de mannen en vrouwen die de 200 kilometeruitdaging aangingen. Ook werd nooit eerder gepubliceerd fotomateriaal van tweevoudig winnaar Coen de Koning gevonden, en blijken vier ex-voetbalinternationals in 1929 een kruisje veroverd te hebben.”

Uniek verzamelalbum

Het verzamelalbum is bij de deelnemende supermarkten verkrijgbaar. Bij iedere besteding van 10 euro ontvangen klanten een pakje met 4 stickers cadeau. Inmiddels worden er ook via Facebook en Marktplaats al plaatjes geruild om het album compleet te krijgen. De actie loopt nog tot 6 maart.

Boeken Fotoboeken

Plaats een reactie