Eigen ’tientje’ voor Nick & Simon

Zangduo Nick & Simon staat op een gepersonaliseerd tientje ter ere van hun 10 ‘nummer 1’-albums. Zij zijn de allereerste Nederlandse artiesten met hun eigen ‘bankbiljet’.

Dit limited edition tientje is op de allerhoogste kwaliteit in beperkte oplage geproduceerd door Koninklijke Joh. Enschedé. Het tientje heeft alle kenmerken van een regulier biljet. Er zijn ook bijzondere eigenschappen, zoals een ananasgeur (N&S), microteksten en symbolen die oplichten onder UV-licht. “Een echt collectors item dus.”

Nick & Simon op hun biljet

Het tientje (dat overigens geen wettelijk betaalmiddel is) geeft toegang tot een mobiele app van innovatiebureau Wij Doen Dingen. De app bevat exclusieve Nick & Simon content in hybrid reality, zoals thuisoptredens, fotomomenten en persoonlijke boodschappen.

Op bezoek in de drukkerij

Nick & Simon vertelden in talkshow Beau over de totstandkoming van het biljet. Ze waren ook aanwezig tijdens de productie bij Joh. Enschedé. Daar zagen ze onder andere hoe hun sterrenbeelden in het biljet zijn verwerkt en zichtbaar worden onder UV-licht.

Nick & Simon inspecteren een drukvel
…en zien hoe hun sterrenbeelden onder UV-licht zichtbaar worden

De opbrengst gaat naar EpilepsieNL

De opbrengst van het tientje wordt aan EpilepsieNL gedoneerd. Daarmee dragen Nick & Simon, samen met de makers en iedereen die het tientje koopt, bij aan een beter toekomstperspectief voor mensen met epilepsie en hun naasten.

Kijk hier de reportage over het bezoek van het zangduo aan drukkerij Joh. Enschedé

Plaats een reactie