Efteling stimuleert recycling: ‘Papier hier’

De Efteling en KarTent dagen deze zomer jong en oud uit om een Efteling-creatie te maken van karton en die te delen via hun social media met de hashtag #papierhier. De initiatiefnemers geven hiermee de welbekende uitspraak van Holle Bolle Gijs een extra betekenis.

‘Jaarlijks wordt er ontzettend veel karton en oud papier opgehaald. Waarom zou je dat niet hergebruiken voor een functionele of decoratieve Efteling-creatie?’, vertelt Wyke Smit van de Efteling. Met het oud papier (of karton) is van alles mogelijk: van een kartonnen Langnek tot de draak van Joris en de Draak of het niet-zo-glazen-muiltje van Assepoester.

Efteling-creatie van karton

Uit alle inzendingen worden drie creaties gekozen die door KarTent met gebruikt karton worden uitgewerkt tot een levensecht ontwerp. ‘Wij maken al enkele jaren toffe producten van gebruikt karton. Wij zijn dan ook waanzinnig benieuwd naar de ingezonden Efteling-creaties’, vertelt Timo Krenn van KarTent. De opbrengst van de verkoop van de winnende ontwerpen gaat naar Justdiggit, een organisatie die zich inzet voor verkoeling van de aarde.

Plaats een reactie