‘Effectiviteit Direct Mail neemt toe’

Uit Brits onderzoek blijkt dat de effectiviteit van Direct Mail toeneemt, nu de kosten voor levensonderhoud stijgen. Consumenten besteden meer aandacht aan de post die ze ontvangen, en ondernemen ook vaker actie.

In het derde kwartaal van dit jaar werd in Britse huishoudens de post in de brievenbus vaker gelezen (74% van de poststukken) dan in dezelfde periode een jaar eerder. Post werd ook vaker bewaard (45%) en zichtbaar opgehangen (4%) op bijvoorbeeld de koelkast.

Effectiviteit neemt toe

Volgens branche-organisatie JICMAIL (kort voor Joint Industry Committee for Mail) neemt ook de effectiviteit toe. Zakelijke post kan gemiddeld op 4,8 interacties rekenen. Voor Direct Mail is dat 4,4 keer en voor ongeadresseerde reclamefolders 3,1 interacties.

Van alle direct mail zorgt 15% voor actieve discussie rondom merkkeuzes – het hoogste percentage in twee jaar, aldus JICMAIL. Bovendien neemt de belangstelling voor merken toe: Britse consumenten gaan in reactie op direct mail vaker op zoek naar meer informatie op websites of in winkels. Ook maken ze vaker gebruik van vouchers (3%) of doen ze een aankoop (5%).

Klik hier voor meer informatie over het onderzoek en de cijfers

Direct Mail

Plaats een reactie