Eerste Vaderdagkalender

Dankzij de studenten die deelnamen aan de Kalenderwedstrijd en Drukkerij Wihabo verschijnt de eerste officiële vaderdagkalender op de markt. De opbrengst is voor het goede doel.

DSC01449Een kalender speciaal voor supervaders; vanaf nu is hij verkrijgbaar. Handig voor vaders, die vaak wel wat hulp kunnen gebruiken bij plannen en organiseren. De kalender is tot stand gekomen uit een speciale samenwerking tussen studenten, papierleverancier Papyrus en Drukkerij Wihabo. En wat de aanschaf van de kalender extra bijzonder maakt: de opbrengst gaat voor 100% naar Stichting Join 4 Energy, een stichting die zich inzet voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Een leuk cadeau om 21 juni op Vaderdag te geven aan die ene supervader!


Hoe de Vaderkalender tot stand kwam

DSC01439De Kalenderwedstrijd is één van de weinige overgebleven prijzen in de grafische industrie. Dit jaar won Drukkerij Wihabo tijdens deze wedstrijd de eerste prijs bij de bureaukalenders.

De Kalenderwedstrijd kent ook een aparte studentencategorie. Hiermee wordt een concrete stap gezet in het stimuleren van jong talent en innovatie. Tijdens de prijsuitreiking raakte de directie van Wihabo in contact met Tompie Lemaire en Thomas Mol: twee grafische studenten en met hun kalenderidee conceptwinnaar in de Studentencategorie van Mediacollege Amsterdam.

En nu is het winnen van een prijs voor het concept natuurlijk hartstikke mooi, maar wat is er nog mooier dan alleen het bedenken van een concept? Juist ja, het realiseren van het idee! Daarom gaven Wihabo en Papyrus deze twee studenten de mogelijkheid om de kalender in productie te brengen.

Opbrengst naar Join 4 Energy

DSC01446Toen de plannen waren gesmeed om het idee van Tompie en Thomas te realiseren, kwam de volgende vraag: hoe gaan we de kalender verkopen en wat doen we met de opbrengst? Daar waren Wihabo en de studenten het snel over eens: de opbrengst moet naar een goed doel gaan. Gekozen is voor Stichting Join 4 Energy. Deze stichting zet zich in voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Van deze kinderen is bekend dat zij maar over heel weinig energie beschikken om deel te kunnen nemen aan het dagelijkse leven. Circa 70% van hen zal nooit volwassen worden en 50% overlijdt voor hun 10e verjaardag.

Join 4 Energy zamelt fondsen in om onderzoeken en projecten te financieren die een bijdrage leveren aan het vinden van medicijnen en/of behandelmethoden die de gevolgen van de ziekte bestrijden en mogelijk genezing brengen. Voor meer informatie: www.join4energy.nl

IMG_7061De kalender is verkrijgbaar in de webshop van Join 4 Energy, maar u kunt hem ook aanschaffen bij Wihabo in Geffen en Heesch.

Kalenders

Plaats een reactie