‘Een krant zo groot als de leestafel zelf’

Eind vorige maand verscheen het Dagblad van het Noorden weer eens ouderwets op broadsheet-formaat. De speciale uitgave bevatte de mooiste voorpagina’s met nieuws uit de winterperiode van de afgelopen veertig jaar. 

Historische uitgave

‘Een krant zo groot als de leestafel zelf’, aldus de makers van de bijzondere, 48 pagina’s dikke editie. Het Dagblad van het Noorden schakelde begin 2010 voor haar doordeweekse kranten over op tabloid-formaat. Drie jaar later stapte ook de zaterdagse broadsheet over op het kleinere formaat.

 

Voor de speciale editie greep de krant nu weer terug op de oude verschijningsvorm: “In deze historische uitgave vindt u een selectie van de beste wintervoorpagina’s uit de periode tussen 1972 en 2012. Bladerend door de krant ziet u de tijd veranderen. U beleeft ingrijpende gebeurtenissen in Groningen, Drenthe en de rest van de wereld opnieuw.”

Kranten

Reacties

  1. Henk Gianotten

    Het NvhN heeft weer eens een creatieve krant gemaakt die opvalt door het gebruik van historisch materiaal. Wijlen mijn grootvader Willem Oltheten (die dagbladjournalist in Groningen was en later hoofdredacteur en uitgever in Tilburg) zou trots zijn op dit “melken” van nieuws. Nu zouden ze dat meervoudig gebruik van content noemen. Prachtig om zo je lezers te boeien met de emoties van eerdere wintertaferelen. Dat ze gedwongen werden het grote oude formaat te kiezen werd hier productietechnisch bijzonder mooi opgelost. Weer een krant om te bewaren!

Plaats een reactie