Duurste boek ooit

Bijna 50.000 euro kost Het Geheim van de Meester. Auteur Mark Zegeling maakte de Gold Edition – het duurste boek ooit in Nederland.

Het Geheim van de Meester, naar het gelijknamige tv-programma van AVROTROS, werd maandag 6 november in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag onthuld.

Kilo goud

Alleen al in de cover is bijna een kilo goud verwerkt. Het boek is bekleed met 23 karaat bladgoud en afgewerkt met een patroon van 18 karaat goud in de vorm van de Fibonacci-krul, afgezet met druppelvormige parels en boutonparels. Het ontwerp is een artistieke verbeelding van het Meisje met de Parel van Johannes Vermeer. Met een prijs van 49.034,95 euro is deze uitgave, in een oplage van slechts 1 exemplaar, het meest exclusieve boek dat in 2017 verschijnt.

Eerbetoon aan Hollands vakmanschap

In Het Geheim van de Meester zijn schilderijen van beroemde Hollandse Meesters onderzocht met röntgen- en infraroodfoto’s, XRF-scans en verfmonsters. Met alle onderzoeksresultaten is een historische reconstructie gemaakt. Het vakmanschap en het eeuwenoude ambacht van de meesters gecombineerd met moderne technieken, heeft auteurs Mark Zegeling en Marc Pos geïnspireerd om voor de Limited Edition een samenwerking aan te gaan met met een juwelier, goudleverancier en lijstenmaker. Van het boek is een ook goedkope editie verkrijgbaar.

Zie The Making Of van de Gold Edition.

Boeken

Plaats een reactie