Dutch Design Week: Paper Trail

Op te halen bij Print Pakt Live tijdens Dutch Design Week: The Paper Trail. Print Pakt stelde een route samen met highlights van grafisch ontwerp in Eindhoven tijdens het evenement. De papieren versie is een prachtig stukje drukwerk van Fujifilm, in samenwerking met Drukkerij Impressed. BrinkOmega maakte er een innovatieve sterfolder van. Kom langs bij Print Pakt Live op Dutch Design Week en neem een exemplaar mee. Of bekijk hieronder de digitale versie.

Een selectie van bijzondere grafische exposities, producten en bijeenkomsten

‘The making of’ is het thema van de 15de Dutch Design Week. Het jubileumjaar staat daarmee in het teken van het maakproces en de makers. Negen dagen lang presenteert DDW op 100 locaties processen, experimenten en ideeën, antwoorden en oplossingen van 2500 designers. Kom je verwonderen, verbazen of vergapen. Stel jezelf nieuwe vragen, doe inspiratie op voor eigen antwoorden, en laat je overtuigen door de kracht van design.

 

Springtij_Kars+Boom

De magie van het maakproces

#springtij presenteert de magie van het maakproces. Vijf jonge ontwerpers bundelen elkaars krachten speciaal voor de Dutch Design Week 2016. Ontdek de verschillende productietechnieken en ontmoet de ontwerpers, waaronder #Kars_en_Boom dat in hun werk ontsnapt aan de werkelijkheid. Ze creëren nieuwe werelden waarin ze iedere dag wakker willen worden. Ze zoeken naar de geometrie van landschappen, de vormen en patronen van steden en creëren een nieuw lijnenspel.

Locatie

Piet Hein Eek
Halvemaanstraat 30
5651BP Eindhoven


Marius_Jopen

Tentoonstelling Dutch Design Awards 2016 finalisten

Voor de 14e editie van de Dutch Design Awards is een shortlist van 26 finalisten in 6 hoofdcategorieën samengesteld. Het werk van alle finalisten is tijdens Dutch Design Week te zien in een negendaagse overzichtsexpositie. Ook kan hier gestemd worden voor de publieksprijs. De winnaars worden zaterdag 29 oktober bekendgemaakt tijdens Dutch Design Week in Eindhoven.
Finalist Young Designer Award 2016: Marius Jopen
Dit is de stimuleringsprijs voor jong talent dat maximaal vijf jaar geleden is afgestudeerd. Grafisch ontwerper Marius Jopen heeft sinds zijn afstuderen aan de Gerrit Rietveld Academie in 2014 een uitgebreid portfolio opgebouwd: “Zijn werk schuurt constant tussen brutaal, lief, oncomfortabel, ironisch, ongepolijst en intelligente observaties.’
*
Finalist Communication 2016: Studio Joost Grootens – Dikke Van Dale
In 2015 verscheen de nieuwe Dikke Van Dale. Deze vijftiende editie (sinds 1864) telt 241.558 hoofdwoorden op 4.880 pagina’s: “Een tot in de puntjes verzorgde publicatie, perfect tot in de kleinste details. Het resultaat van dit omvangrijke project is volgens de selectiecommissie grafisch ontwerp op zijn best.”
Locatie 

Veemgebouw
Torenallee 80


InRealLife

Graphic Design Arnhem presents: IN REAL LIFE

Graphic Design Arnhem is een vier jarige opleiding aan ArtEZ Hoge School voor de Kunsten in Arnhem met een focus op Typografie en Design Research.

“With a selection of graduation projects from the last three years of Graphic Design Arnhem, ‘In Real Life’ manifests current working methods of the department.
The works reveal a move towards a non-format, non-medium approach to design, and are made with a mentality where online and offline, analogue and digital, surface and space readily coexist.

Locatie

Temporary Art Centre (TAC)
Vonderweg 1
5611BK Eindhoven


AKV|StJoost-logo

De beste afgestudeerden Ruimtelijk en Grafisch Ontwerp

Dit jaar presenteert AKV|St. Joost ’s-Hertogenbosch en Breda zich samen met afstudeerders op de Dutch Design Week 2016. We hebben een selectie gemaakt van 8 jonge ontwerpers die tot de top van hun studiejaar behoren en pas nèt afgestudeerd zijn (studiejaar 2015/2016). Hiervan komen 6 ontwerpers van de bachelor opleiding en 2 ontwerpers van de masteropleiding.
Bij de selectie van ontwerpers is door AKV|St.Joost gekozen voor alumni wiens werk een link heeft met maatschappelijke thema’s (waaronder de vluchtelingenproblematiek en duurzaamheid). Overkoepelend geldt dat onderzoek, experiment en soms vervreemding een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van het werk van de studenten.

Locatie

Klokgebouw
Klokgebouw 50
5617AB Eindhoven


Packaging+NVC

SUPERFAST

Inspirerend evenement op het gebied van packaging, innovation & design.

Met een reeks korte, stimulerende presentaties van sprekers met ‘gezag’ in deze domeinen wil SUPERFAST het publiek inspireren en informeren. Het thema van SUPERFAST#3 is ON/OFF The Hidden Pack. Hoe is anno 2016 de verhouding on- en offline, welke gevolgen heeft de beweging van offline naar online op merkidentiteit en verpakkingen?
Aanwezig zijn marketeers, verpakkingskundigen, productontwikkelaars, ontwerpers designbureaus en studenten. Het is spannend om deze verschillende disciplines samen te brengen die traditioneel naast elkaar opereren en om met elkaar het gesprek aan te gaan hoe we met verpakkingen op nieuwe manieren verbindingen kunnen maken. In totaal worden circa 200 professionals en studenten verwacht.
SUPERFAST vindt plaats op 28 oktober 2016 (09:30 – 15:00 uur) en wordt georganiseerd door de VNV (verpakkingskundigen) en BNO NEXTpack (brand & packaging designbureaus).

Locatie

Natlab
Kastanjelaan 500
5616LZ Eindhoven


Resonanz

Expositie door Telcosystems

Een beeldboek en een muziekuitgave in een

Met het elektronische boek Resonanz presenteert Telcosystems een beeldboek en een muziekuitgave in een. In het boek zitten sensoren en elektronica verwerkt die elke pagina voorzien van de bijbehorende soundtrack, die te beluisteren is via een luidspreker of hoofdtelefoon.
Resonanz is ontwikkeld in reactie op de ontwikkeling van schermgebaseerde e-boeken, waarbij het materiële en tactiele is verdwenen, en de kwaliteit en vormgeving grotendeels wordt bepaald door de e-reader. Door de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van digitale en elektronische technologie te combineren met ambachtelijk vakmanschap toont een Resonanz alternatief voor de toekomst van het boek.
Resonanz is mede mogelijk gemaakt met steun van Mondriaan Fonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Gemeente Rotterdam.

Locatie

Klokgebouw
Klokgebouw 50
5617AB Eindhoven


Philips_design_lezing

Lezingen door Philips Design

Op 25 oktober (19:30 – 21:00) geeft designer Ally Cane een lezing over het Philips merk en de ontwikkeling van het vernieuwde Philips woordmerk en logo.

Locatie

Philips Museum
Emmasingel 31
5611AZ Eindhoven


CrownvanGelder

Pulp voor pop-up shops & Dutch Design Week

Vorige maand openden De Nederlandse Waterschappen twee tijdelijke pop-up shops, één in Purmerend en één in Helmond. Voor het publiek was hier informatie te vinden over de waardevolle grondstoffen die de waterschappen terugwinnen uit afvalwater, waaronder cellulose. Papierfabriek Crown Van Gelder heeft met plezier meegewerkt aan dit project en leverde papierpulp voor beide shops, waarmee kinderen van omliggende scholen creatief aan de slag gingen. De inrichting van de pop-up shops is ontworpen door kunstenares Nienke Hoogvliet en gemaakt van herwonnen cellulose, gesponsord door Crown Van Gelder. In de week van 22 t/m 30 oktober worden de design meubels tentoongesteld tijdens de Dutch Design Week die in Eindhoven gehouden wordt.

Locatie

Klokgebouw
Klokgebouw 50
5617AB Eindhoven


Print Pakt Live

In de Black Box van Yksi, midden in het hart van de Design Week op Strijp S, vindt Print Pakt Live plaats met inspirerende sprekers, spectaculair drukwerk, tafelsessies, films, muziek en speciale evenementen.

Print Pakt Live is een initiatief van het KVGO, ondersteund door Stichting Grafivisie, Papierenkarton.nl en Stichting Print. Meer informatie: Printpakt.nl.

Deze uitgave van het Print Pakt Paper Trail werd mede mogelijk gemaakt door:
Ontwerp: Novente Vromgevers, Lunteren
Druk: Geprint op Fujifilm Jetpress 720S
Afwerking: BrinkOmega, Houten

Plaats een reactie