Dutch Design Awards tijdens DDW22

Op 22 oktober ging de tiendaagse Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven van start. Het evenement vormt ook weer het podium voor de uitreiking van de Dutch Design Awards (DDA). Het boek CAPS LOCK van auteur en ontwerper Ruben Pater behoort tot de genomineerden.

“Verplichte kost voor alle (grafisch) designstudenten. Maar zeker ook voor ervaren ontwerpers en vakgenoten”, schrijft de vakjury lovend over CAPS LOCK. “Het is Ruben Pater met CAPS LOCK gelukt op wereldniveau een niet mis te verstaan statement te maken over het communicatievak.”

Genomineerd in de categorie ‘Communication’

CAPS LOCK laat met heldere taal en veel visuele voorbeelden zien hoe kapitalisme en grafisch ontwerp onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Auteur en ontwerper Ruben Pater gebruikt praktijkvoorbeelden en verschillende ontwerprollen die de link tussen marktwerking en design ontrafelen.

Het boek ontrafelt de systemen achter communicatiedesign die voor economische groei zorgen en schade toebrengen aan de samenleving en de planeet. De jury: “Bewonderenswaardig dat Pater schijnbaar moeiteloos de rol van zowel onderzoekende ontwerper en vormgever als die van interviewer, auteur, editor en curator op zich neemt. Mooie uitvoering en heldere indeling. Een indrukwekkende publicatie, die op een activistische manier de status quo bevraagt en de toekomst van communicatie uitdaagt.”

CAPS LOCK is genomineerd in de categorie ‘Communication’. De winnaars van de DDA worden donderdag 28 oktober bekendgemaakt. De Dutch Design Week duurt nog tot en met 30 oktober.

Boeken

Plaats een reactie