Drukkunst nu ‘immaterieel erfgoed’

De drukkunst is opgenomen in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Vanaf 2023 wordt jaarlijks in maart de ‘Dag van de Drukkunst’ georganiseerd.

De feestelijke ondertekening van het erfgoed-certificaat vond plaats in Huis van het boek, het oudste boekenmuseum ter wereld. Dat gebeurde bij de drukpers van de bekende typograaf en drukker Jean François van Royen (1878- 1942).

Sandra Bechtholt, directeur Huis van het boek: “Wij zijn heel trots dat dat de drukkunst nu is bijgeschreven in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Samen willen wij het prachtige ambacht borgen, doorgeven, ontwikkelen en zichtbaar maken voor een zo breed mogelijk publiek.”

Bezoekers in het Steendrukmuseum (Valkenswaard)

Dag van de Drukkunst 2023

De initiatiefnemers van de bijschrijving zijn het Nederlands Steendrukmuseum in Valkenswaard, GRID Grafisch Museum Groningen en Huis van het boek in Den Haag. Vanaf 2023 wordt jaarlijks in maart de ‘Dag van de Drukkunst’ georganiseerd. Hiervoor wordt samengewerkt met onder meer musea, grafische werkplaatsen, typografen, grafische opleidingen, het grafisch bedrijfsleven en grafische kunstenaars.

Plaats een reactie