Drukkerijen keren terug op Sign & Print Expo

De afgelopen editie van Sign & Print Expo werden ’traditionele’ drukkerijen en grafische afwerkers overschaduwd door signbedrijven. Daarom willen enkele grafische bedrijven nu hun schouders zetten onder het nieuwe initiatief ‘De Drukkerij’ en zo weer volop zichtbaarheid creëren.

Er wordt af en toe met enige weemoed teruggedacht aan dé Grafische Vakbeurs, in Gorinchem en in het oostelijke Hardenberg. “Dat waren nog eens tijden”, waarbij ook heroïsche verhalen over meters sneeuw op de wegen weer bovengehaald werden.

Maar een probleem is natuurlijk ook een opportuniteit, stelt de beursorganisatie. Een mooi verleden ligt weer mee aan de basis van een innovatieve grafische toekomst. “De beursvloer wordt ingericht als een stad. En in die stad zal er een sterke visuele positie zijn van drukkerijen, die met papier en karton en magische druk- en afwerkingstechnieken de beursbezoeker zullen verleiden.”

Het wordt een heel zichtbare locatie in het beurs-stadsplan. Mede-initiatiefnemer Bart Lauwaert: (Grafische Groep Matthys) legt de plannen uit. “We willen opnieuw die ontmoetingsplaats zijn. Voor de grafische vakmensen, drukkers, afwerkers en prepress-medewerkers. En ook creatieve ontwerpers, drukwerk-inkopers, en marketeers op zoek naar onderscheidend vermogen. Het beursbezoek als een niet te missen uitstap met collega’s. Een stukje een herinnering aan dé Grafische Vakbeurs in Gorinchem en Hardenberg. Maar natuurlijk wel met focus op de toekomst.”

“Met ‘De Drukkerij’ kunnen we samen met collega grafische bedrijven laten zien wat vandaag de kracht van gedrukte communicatie op papier en karton allemaal inhoudt. En we willen weer onze sterke positie tonen naast de talrijke sign-bedrijven op de beursvloer.”

Sign & Print Expo vindt op 14, 15 & 16 maart 2023 plaats in Gorinchem.

Plaats een reactie